Derfor bør man være flink med mennesker som advokat

Å være en god menneskekjenner er noe alle kan dra nytte av. De aller fleste mennesker er daglig i kontakt med andre mennesker, og å være sosial er en stor del av livet. I møte med andre mennesker er det viktig å vise hensyn og trå varsomt, spesielt i møte med nye mennesker. Man vet aldri hva en person har vært gjennom eller opplevd, derfor bør man alltid ta seg tid til å bli kjent med vedkommende og ikke bable i vei om de mest groteske vitsene man kan. Visse yrkesgrupper er mer i kontakt med mennesker, og advokater er i kontakt med mennesker på en litt mer personlig måte enn andre.Som advokat vil du få et innblikk i folks liv, og folk kan i visse tilfeller fortelle deg sine mørkeste hemmeligheter. Det er da veldig viktig at man ikke er dømmende, men prøver å hele tiden ha et åpent sinn, og lytter med åpne ører. Gjennom utdanningen vil man som regel få en liten smakebit på hva som kan vente deg når du skal ut i verden og være advokat, men noen ting kan man rett og slett ikke være hundre prosent forberedt på å få høre. Det som er viktig er at man ikke viser avsky eller uttrykker følelser med kroppen og ansiktsuttrykk uten at man er klar over det, det kan være lurt å trene seg på forhånd, slik at man vet man reagerer på en riktig måte. Les om de her: https://minadvokatitrondheim.no/om-oss/

Noen ting kan være veldig såre for folk å fortelle til andre. Det kan hende noen har vært utsatt for grove overgrep, noe som ikke er veldig enkelt for alle å fortelle videre til andre. En advokat får innblikk i slike historier, og det kan være tøft å høre om slikt. Det er viktig at man som advokat viser forståelse og omsorg, samtidig som man holder seg seriøs og profesjonell. Man kan ikke ta ting personlig som advokat, man må hele tiden holde seg til fakta og det som er relevant for saken. Det kan være vanskelig å ikke la ting gå inn på seg, men for å opptre profesjonelt, bør man helst ikke inngå personlige forhold med klienter.

Klienter vil fortelle deg alle fakta de har om et saksforhold. Det kan være visse ting de ønsker å holde hemmelig for andre som de forteller deg, og det er da spesielt viktig at man overholder taushetsplikten som advokat. I alle yrker har man en taushetsplikt, men i advokatyrket får man innblikk i folks personlige og private liv, derfor er taushetsplikten viktigere enn i mange andre tilfeller. Man skal aldri overtre denne og det er viktig å huske på at man aldri oppgir navn på klienter eller noen som helst kontaktinformasjon til andre enn de som må ha innblikk i denne informasjonen for å jobbe med saken.

Å være advokat innebærer altså å være et godt med menneske og ikke være dømmende overfor noen på noen som helst måte. Det er viktig at man alltid opptrer profesjonelt, slik at klienter føler seg godt ivaretatt og at de er i gode hender hos den advokaten de selv har valgt å henvende seg til. Man må alltid huske på at man er i et klient ? advokat forhold, noe som innebærer at man må holde all kontakt og ordutveksling på et profesjonelt nivå og ikke inngå personlige forhold av noen som helst form med sine klienter.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits